Τι είναι το Mystery Shopping ;

Τι είναι το Mystery Shopping  ; 

Θέλεις να μάθεις Tι είναι το Mystery Shopping ;

Το Mystery Shopping είναι μια διαδικασία κατά την οποία ένα άτομο επισκέπτεται μια επιχείρηση χωρίς την επίσημη ενημέρωση του προσωπικού.

Αυτή μπορεί να είναι ένα κατάστημα λιανικής, ένα εστιατόριο, ένα υποκατάστημα τράπεζας ή οποιαδήποτε τέτοια τοποθεσία με σκοπό τη μέτρηση της ποιότητας της εμπειρίας των πελατών.

 

Πολλές εταιρείες ορίζουν λεπτομερείς διαδικασίες και παραμέτρους για να διασφαλίσουν ότι οι πελάτες θα έχουν καλή εμπειρία στις τοποθεσίες πωλήσεών τους.

Μερικά παραδείγματα είναι:

 

  • Πώς θα χαιρετίσουν τους πελάτες οι υπάλληλοι σας.
  • Ποιος είναι ο μέγιστος αποδεκτός χρόνος αναμονής.
  • Ποια θα πρέπει να είναι η θερμοκρασία της εγκατάστασης.
  • Πόσα προϊόντα πρέπει να εμφανίζονται και ποια.
  • Αν τηρούνται τα μέτρα προστασίας κατά του Covid
  • Αν η καθαριότητα του χώρου είναι η επιτρεπόμενη και άλλα πολλά που μπορεί να διαφέρουν από εταιρεία σε εταιρεία.

 

Για να διασφαλιστεί ότι ακολουθούνται αυτές οι διαδικασίες, αυτές οι εταιρείες προσλαμβάνουν Mystery Shopping Companies όπως η ESMS. Αυτές διενεργούν τακτικούς ελέγχους στις τοποθεσίες τους.

Οι εταιρείες μυστηρίου αγορών (που ονομάζονται επίσης Mystery Shopping Agencies) βρίσκουν άτομα που ταιριάζουν με το προφίλ πελάτη-στόχου, τους παρέχουν ένα ερωτηματολόγιο για την καταγραφή της εμπειρίας τους και παρέχουν κάποια εκπαίδευση σχετικά με τον τρόπο μέτρησης διαφόρων παραμέτρων.

Αυτό το άτομο ονομάζεται Mystery Shopper. Αυτοί οι μυστικοί αγοραστές επισκέπτονται στη συνέχεια την τοποθεσία.  Προσποιούμενοι  ότι είναι πελάτες και σημειώνουν προσεκτικά τα πράγματα που τους έχουν ζητηθεί να μετρήσουν. Τα δεδομένα αναφέρονται στην εταιρεία αγορών μυστηρίου, η οποία συλλέγει και αναλύει δεδομένα που συλλέγονται από διαφορετικές τοποθεσίες για να βοηθήσει τους πελάτες τους να μετρήσουν και να βελτιώσουν την εμπειρία των πελατών τους.

Ρώτα μας οτιδήποτε σε προβληματίζει εδώ 

 

Σου άρεσε το άρθρο ; Κάνε εγγραφή στο newsletter μας και σύντομα θα πάρεις το επόμενο

 

ΔΩΡΟ !!!

Στείλε μας την λίστα με τα σημεία που θέλεις να ελέγξεις στην επιχείρηση σου σήμερα και κέρδισε μια δωρεάν συνεδρία αξίας 50 ευρώ !!!

 

 

Evangelos SKLIOPIDIS

Ευάγγελος ΣΚΛΙΟΠΙΔΗΣ

ESMS Marketing Services
MSc in International Marketing Management
University of Surrey